مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

يكي از دغدغه‌هاي اصلي والدين تامين نيازهاي نوزاد تازه متولد شده شان است. نوزادان نياز بسيار زيادي به مراقبت و توجه اطرافيان دارند و به همين خاطر آشنايي با نيازها و نشانه‌هاي سلامت يا بيماري آنان از اهميت بسيار زيادي برخوردار است. براي توجه به نشانه‌هاي سلامت جسمي و روحي نوزاد تازه متولد شده، بايد با ويژگي‌ها و نيازهاي هر دروه از سن كودك آشنا باشيد و به‌خوبي آن‌ها را مديريت كنيد تا بتوانيد به رشد مناسب فرزند خود كمك نماييد. ما در اين مطلب به بررسي كامل نيازهاي روحي، جسمي و نكات مهم كه در ارتباط با نوزاد تازه متولدشده پرداخته‌ايم. همچنين شما مي‌توانيد با كمك گرفتن از روانشناس كودك، مهارت خود را در زمينه برخورد با نوزادان بهبود بخشيد. 

تغذيه در نوزاد تازه متولد شده

نوزادان قادر به صحبت و آگاه كردن شما از نيازهاي تغذيه‌اي خود نيستند به همين خاطر شناخت نشانه‌هاي گرسنگي و سيري در نوزاد اهميت بسياري دارد. بيقراري و گريه، مكيدن انگشت شست و يا دور لب‌ها مي‌تواند نشانه‌هايي براي گرسنگي كودك باشد. ضعف توانايي نوزاد تازه متولدشده در مكيدن سينه مادر باعث مي‌شود كه آن‌ها در هر مرتبه بتوانند براي مقدار محدودي از شير مادر تغذيه كنند و به همين خاطر معمولاً به حدود 8 تا 12 بار تغذيه شدن در طول شبانه‌روز نياز دارند. به‌مرور و با بزرگ‌تر شدن آن‌ها، توانايي مكيدن نيز تقويت شده و نوزادان در هر مرتبه مقدار بيشتري شير مي‌كنند و درنتيجه تعداد دفعات نياز به تغذيه آن‌ها كاهش پيدا كرده و به لحاظ زماني نيز منظم‌تر مي‌شود.

نكاتي براي تغذيه نوزادان تازه متولد شده

بهترين منبع غذايي براي نوزاد تازه متولد شده شير مادر است و به همين خاطر معمولاً به مادران توصيه مي‌شود كه حداقل در 6 ماهه اول زندگي نوزاد با شير خود او را تغذيه كنند. شير مادر تمامي نيازهاي تغذيه كودك را برطرف كرده و مواد لارم براي رشد يا مقاومت در برابر بيماري‌ها را نيز در اختيارش مي‌گذارد. با اين‌حال بهتر است راجع به استفاده از مكمل‌هايي نظير ويتامين D  براي كودك خود نيز با يك متخصص مشورت نماييد.

يكي از دشواري‌هايي كه در ارتباط با تغذيه نوزاد تازه متولد شده وجود دارد اين است كه شير مادر براي تغذيه كافي نباشد و يا به دليل تولد زودهنگام دستگاه گوارش كودك نتواند شير مادر را دريافت نمايد. در اين شرايط معمولاً توصيه مي‌شود كه از شير خشك‌هاي مناسب با رده سني نوزاد استفاده بشود. تغذيه نوزاد چه با شير مادر و يا شيرخشك انجام بگيرد شما بايد به اين نكته توجه داشته باشيد كه هر كودك ميزان مشخصي از تغذيه را در هر وعده نياز دارد به همين خاطر اگر كودكتان نشانه‌هاي بي‌ميلي به ادامه تغذيه مثل برگرداندن سر از سينه مادر را نشان مي‌دهد بهتر است او را به شير خوردن مجبور نكنيد و اجازه بدهيد در زمان ديگري كه نوزاد احساس گرسنگي دارد عمل تغذيه انجام شود.

بررسي سلامت نوزاد تازه متولد شده

از نشانه‌هاي سلامت نوزاد مي‌توان به موراد زير اشاره كرد:

1. تغذيه و دفع مناسب

يكي از اولين و واضح‌ترين نشانه‌هاي سلامت در نوزاد تازه متولد شده اين است كه او به حد كافي غذا مي‌خورد و وزنش به‌تدريج افزايش پيدا مي‌كند. در كنار تغذيه، عمل دفع نيز بايد به‌دفعات كافي انجام بگيرد. همان‌طور كه گفته شد تغذيه نوزاد در ابتدا به‌ دفعات بيشتر و مقدار كمتري اتفاق مي‌افتد و به‌تدريج و با بيشتر شدن سن كودك تعداد دفعات تغذيه كمتر شده و كودك در هر مرحله مقدار بيشتري غذا مي‌خورد. علاوه بر تغيير در تعداد دفعات و حجم تغذيه، چرخه غذايي كودك نيز به‌تدريج منظم‌تر شده و يك الگوي ثابت پيدا خواهد كرد. در ارتباط با دفع نيز شما به‌طور ميانگين در طول روز بايد بين 8 تا 10 بار پوشك نوزاد را عوض كنيد.

به اين نكته توجه داشته باشيد كه الگوي رشدي نوزادان مختلف با يكديگر متفاوت است و امكان دارد كودك شما كمي بيشتر يا كمتر از آنچه ما به‌عنوان ميانگين دفعات تغذيه يا نياز به دفع پوشك از آن صحبت مي‌كنيم اين مسائل را تجربه كند. درصورتي‌كه در هر يك از اين موارد احساس نگراني مي‌كنيد بهتر است از يك پزشك مشورت بگيريد.

2. خواب كافي

نوزادان در نخستين روزهاي پس از تولد معمولاً در حدود 16 تا 18 ساعت از شبانه‌روز را مي‌خوابند. بااين‌حال كيفيت خواب آن‌ها به‌صورت چرخه‌هاي كوتاه‌مدت خواب‌وبيداري است و در طول شب بايد براي تغذيه يا تعويض پوشك كودك بارها بيدار شويد. به‌مرور زمان و با عبور كودك از هفته‌هاي نخست تولد آن‌ها زمان بيشتري را بيدار خواهند بود و درعين‌حال طول مدت خوابشان نيز افزايش پيدا مي‌كند. به عبارتي مي‌توان گفت تعداد دفعات خواب‌وبيداري نوزاد كمتر شده و مدت هر بار خواب يا بيداري افزايش پيدا مي‌كند. اگر احساس مي‌كنيد علي‌رغم گذشت زمان كافي، خواب نوزاد شما هنوز الگوي نسبتاً منظمي پيدا نكرده مي‌توانيد دراين‌باره با يك متخصص اطفال صحبت كنيد.

3. نوزاد تازه متولد شده | ارتباط برقرار كردن با اطرافيان

يكي از نشانه‌هاي مهم در سلامت نوزاد تازه متولد شده اين است كه او بتواند با ديگران و محيط اطرافش ارتباط برقرار كند. نوزادان معمولاً با شنيدن صداهاي بلند واكنش نشان مي‌دهند و به‌طرف صدا برمي‌گردند. آن‌ها همچنين رنگ‌ها و طرح‌هاي پيچيده را به طرح‌هاي ساده و بي‌رنگ ترجيح مي‌دهند و براي مدتي به آن خيره مي‌شوند. روانشناسان انتظار دارند كه يك نوزاد سالم بتواند مادر يا مراقب اوليه خود را بشناسد و به‌مرور اين توانايي را پيدا كند كه چهره‌هاي آشنا را از غريبه تشخيص داده و همين‌طور نسبت به محيط اطراف خود واكنش نشان دهد. اگر احساس مي‌كنيد اين مسائل در فرزند شما با ابهام مواجه استف توصيه مي‌شود از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

4. يك الگوي رو به رشد

به‌طوركلي مي‌توان گفت نشانه اصلي سلامت در نوزاد تازه متولد شده اين است كه ميزان توانايي‌هاي وي به‌تدريج افزايش پيدا كرده و منظم‌تر شود. وجود يك الگوي مشخص از رشد مستمر در كودك معمولاً به‌خوبي توسط مادران درك مي‌شود و آن‌ها هرگونه نقص يا مشكلي را در اين زمينه به‌خوبي تشخيص مي‌دهند.

مشكلات و بيماري‌هاي نوزاد تازه متولد شده

بيماري‌هاي نوزادان تازه متولد شده به شرح زير مي‌باشد:

1. زردي پوست

زردي پوست يكي از شايع‌ترين بيماري‌هايي است كه براي نوزاد تازه متولدشده پيش خواهد آمد و با توجه به تأثيري كه در سلامت مغز به‌جا مي‌گذارد تشخيص به‌موقع و اقدام براي درمان آن اهميت بالايي دارد. اين بيماري همان‌طور كه از نام آن پيداست خود را به‌صورت زرد شدن رنگ پوست نوزاد نشان مي‌دهد و به اين معناست كه كبد كودك نمي‌تواند به‌خوبي بيلي‌روبين موجود در كيسه صفرا را خارج كند.

2. نفخ معده يا سفت شدن شكم

يكي ديگر از نكاتي كه در سلامت نوزاد تازه متولد شده بايد به آن توجه داشته باشيد وضعيت نفخ معده است. در حالت عادي هنگامي‌كه شكم نوزاد را لمس مي‌كنيد بايد حالت نرم داشته باشد اما اگر با دست زدن به شكم نوزاد احساس مي‌كنيد كه شك يا معده او سفت شده اين موضوع مي‌تواند به دليل نفخ معده يا يبوست باشد. درصورتي‌كه با انجام تغذيه و گذشت زمان اين وضعيت بهبود پيدا نكرد، بهتر است هرچه سريع‌تر از يك متخصص اطفال كمك بگيريد.

3. نوزاد تازه متولد شده | بند ناف

پس از تولد نوزاد بند ناف توسط پزشك قطع مي‌شود و در حدود 20 روز بعد نيز خودبه‌خود خواهد افتاد؛ اما بهتر است در طول اين مدت از دستكاري كردن بند ناف يا پوشاندن آن درون پوشك نوزاد خودداري كنيد. به‌طوركلي از هرگونه دست‌كاري اين منطقه جدا خودداري نماييد. درصورتي‌كه متوجه مشكلاتي همچون خونريزي بيش‌ازحد، بند نيامدن خون يا وجود عفونت در اين بخش از بدن نوزاد شديد بهتر است هرچه سريع‌تر اين موضوع را با پزشك درميان بگذاريد. مشكلات مربوط به بند ناف ازجمله مشكلاتي هستند كه براي نوزاد تازه متولد شده پيش خواهد آمد.

4. تب

تب يكي از اصلي‌ترين نشانه‌هاي وجود عفونت در بدن است. معمولاً تب‌هاي خفيف در نوزادان به اين خاطر ايجاد مي‌شود كه بدن آن‌ها در حال مقاومت در برابر بيماري‌ها و عفونت‌هاي موجود در محيط است. اما اگر درجه تب نوزاد بالاتر رفت و يا براي مدتي ادامه پيدا كرد بهتر است براي جلوگيري از بروز آسيب‌هاي جدي‌تر به يك مركز درماني مراجعه كنيد.

5. برفك دهان يا پوشك

همان‌طور كه از نام اين بيماري پيداست برفك دهان باعث به وجود آمدن دانه‌هاي ريز سفيدرنگ در دهان نوزاد خواهد شد. برفك يك بيماري عفوني است كه مي‌تواند علاوه بر دهان، مناطق ديگري از بدن كودك ازجمله نواحي اطراف پوشك را نيز درگير كند. براي درمان اين بيماري، نوزاد بايد زير نظر پزشك از آنتي‌بيوتيك استفاده كند.

نيازهاي روحي نوزاد تازه متولد شده

نوزادان تازه متولد شده علاوه بر نيازها جسمي و احتياج به مراقبت، نيازهاي روحي نيز دارد كه بايد به آن‎ها توجه شود. شما مي‌توانيد با كمك گرفتن از مشاورين كودك اطلاعات خود را نسبت به نيازهاي روحي كودكتان افزايش دهيد. اصلي‌ترين نياز روحي در نوزاد تازه متولد شده اين است كه همواره براي پاسخگويي به نيازهاي كودك حضور داشته باشيد. اين مسئله باعث ايجاد سبك دلبستگي ايمن در نوزاد شده و توانايي او را براي برقراري روابط عاطفي نزديك در آينده تحت تأثير قرار مي‌دهد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

از كجا بفهميم نوزاد تازه متولد شده سالم است؟

اگر نوزاد يك الگوي رشد مستمر و رو به پيشرفت را نشان مي‌دهد اين مسئله نشان‌دهنده سلامت وي است. حدود 8 تا 12 بار تغذيه در طول روز و 10-8 بار نياز به تعويض پوشك از نشانه‌هاي سلامت نوزاد مي‌باشد. همچنين نوزاد سالم اطرافيان و چهره‌هاي آشنا را از غريبه مي‌شناسد و نسبت به محيط كنجكاو است.

نوزادان چه نيازهاي روحي دارند؟

اصلي‌ترين نياز روحي نوزاد اين است كه شما احساس امنيت و پاسخگو بودن به نيازهاي وي را در او ايجاد كنيد. براي اين كار مادر بايد همواره به نوزاد توجه داشته باشد و براي پاسخگويي به نيازهاي وي آماده باشد.

چرا بايد در تغذيه نوزاد از مكمل ويتامين D استفاده شود؟

اين ويتامين در شير مادر وجود ندارد و مصرف مستمر آن نقش مهمي در سلامت نوزاد خواهد داشت. البته بهتر است راجع به نحوه استفاده از هر مكملي براي كودك با يك متخصص مشورت نماييد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/25  ] [ ۲۰ ] [ newmiind ] [ ]

يكي از دغدغه‌هاي اصلي والدين تامين نيازهاي نوزاد تازه متولد شده شان است. نوزادان نياز بسيار زيادي به مراقبت و توجه اطرافيان دارند و به همين خاطر آشنايي با نيازها و نشانه‌هاي سلامت يا بيماري آنان از اهميت بسيار زيادي برخوردار است. براي توجه به نشانه‌هاي سلامت جسمي و روحي نوزاد تازه متولد شده، بايد با ويژگي‌ها و نيازهاي هر دروه از سن كودك آشنا باشيد و به‌خوبي آن‌ها را مديريت كنيد تا بتوانيد به رشد مناسب فرزند خود كمك نماييد. ما در اين مطلب به بررسي كامل نيازهاي روحي، جسمي و نكات مهم كه در ارتباط با نوزاد تازه متولدشده پرداخته‌ايم. همچنين شما مي‌توانيد با كمك گرفتن از روانشناس كودك، مهارت خود را در زمينه برخورد با نوزادان بهبود بخشيد. 

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

همه آنچه كه بايد درباره نوزادان بدانيد

نوزاد تازه متولد شده

مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو خدمات 

 

مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

 

مشاوره تلفني - مشاوره تلفني خانواده - مشاوره تلفني ازدواج - مشاوره تلفني خيانت - مشاوره تلفني كودك - مشاوره تلفني جنسي - مشاوره تلفني ترك اعتياد - مشاوره شغلي تلفني - مشاوره تلفني تحصيلي - مشاوره حضوري - مشاوره خانواده - مشاوره ازدواج - مشاوره خيانت - مشاوره كودك - مشاوره جنسي - مشاوره ترك اعتياد - مشاوره شغليمشاوره تحصيلي

از جمله مهمترين موضوعاتي كه شما بايد بر روي آن ها 

ترك ترياك - ترك متادون - ماده مخدر گل - ترك ترامادول - تربيت كودك - تست اعتياد - ترك اعتياد - درمان استرس - درمان اضطراب - درمان افسردگي - علائم افسردگي - روانشناسي كودك - ملاك انتخاب همسر 

 

 

 

تغذيه در نوزاد تازه متولد شده

نوزادان قادر به صحبت و آگاه كردن شما از نيازهاي تغذيه‌اي خود نيستند به همين خاطر شناخت نشانه‌هاي گرسنگي و سيري در نوزاد اهميت بسياري دارد. بيقراري و گريه، مكيدن انگشت شست و يا دور لب‌ها مي‌تواند نشانه‌هايي براي گرسنگي كودك باشد. ضعف توانايي نوزاد تازه متولدشده در مكيدن سينه مادر باعث مي‌شود كه آن‌ها در هر مرتبه بتوانند براي مقدار محدودي از شير مادر تغذيه كنند و به همين خاطر معمولاً به حدود 8 تا 12 بار تغذيه شدن در طول شبانه‌روز نياز دارند. به‌مرور و با بزرگ‌تر شدن آن‌ها، توانايي مكيدن نيز تقويت شده و نوزادان در هر مرتبه مقدار بيشتري شير مي‌كنند و درنتيجه تعداد دفعات نياز به تغذيه آن‌ها كاهش پيدا كرده و به لحاظ زماني نيز منظم‌تر مي‌شود.

نكاتي براي تغذيه نوزادان تازه متولد شده

بهترين منبع غذايي براي نوزاد تازه متولد شده شير مادر است و به همين خاطر معمولاً به مادران توصيه مي‌شود كه حداقل در 6 ماهه اول زندگي نوزاد با شير خود او را تغذيه كنند. شير مادر تمامي نيازهاي تغذيه كودك را برطرف كرده و مواد لارم براي رشد يا مقاومت در برابر بيماري‌ها را نيز در اختيارش مي‌گذارد. با اين‌حال بهتر است راجع به استفاده از مكمل‌هايي نظير ويتامين D  براي كودك خود نيز با يك متخصص مشورت نماييد.

يكي از دشواري‌هايي كه در ارتباط با تغذيه نوزاد تازه متولد شده وجود دارد اين است كه شير مادر براي تغذيه كافي نباشد و يا به دليل تولد زودهنگام دستگاه گوارش كودك نتواند شير مادر را دريافت نمايد. در اين شرايط معمولاً توصيه مي‌شود كه از شير خشك‌هاي مناسب با رده سني نوزاد استفاده بشود. تغذيه نوزاد چه با شير مادر و يا شيرخشك انجام بگيرد شما بايد به اين نكته توجه داشته باشيد كه هر كودك ميزان مشخصي از تغذيه را در هر وعده نياز دارد به همين خاطر اگر كودكتان نشانه‌هاي بي‌ميلي به ادامه تغذيه مثل برگرداندن سر از سينه مادر را نشان مي‌دهد بهتر است او را به شير خوردن مجبور نكنيد و اجازه بدهيد در زمان ديگري كه نوزاد احساس گرسنگي دارد عمل تغذيه انجام شود.

 

نشانه‌هاي سلامت نوزاد تازه متولد شده

از نشلنه‌هاي سلامت نوزاد مي‌توان به موراد زير اشاره كرد:

1. تغذيه و دفع مناسب

يكي از اولين و واضح‌ترين نشانه‌هاي سلامت در نوزاد تازه متولد شده اين است كه او به حد كافي غذا مي‌خورد و وزنش به‌تدريج افزايش پيدا مي‌كند. در كنار تغذيه، عمل دفع نيز بايد به‌دفعات كافي انجام بگيرد. همان‌طور كه گفته شد تغذيه نوزاد در ابتدا به‌ دفعات بيشتر و مقدار كمتري اتفاق مي‌افتد و به‌تدريج و با بيشتر شدن سن كودك تعداد دفعات تغذيه كمتر شده و كودك در هر مرحله مقدار بيشتري غذا مي‌خورد. علاوه بر تغيير در تعداد دفعات و حجم تغذيه، چرخه غذايي كودك نيز به‌تدريج منظم‌تر شده و يك الگوي ثابت پيدا خواهد كرد. در ارتباط با دفع نيز شما به‌طور ميانگين در طول روز بايد بين 8 تا 10 بار پوشك نوزاد را عوض كنيد.

به اين نكته توجه داشته باشيد كه الگوي رشدي نوزادان مختلف با يكديگر متفاوت است و امكان دارد كودك شما كمي بيشتر يا كمتر از آنچه ما به‌عنوان ميانگين دفعات تغذيه يا نياز به دفع پوشك از آن صحبت مي‌كنيم اين مسائل را تجربه كند. درصورتي‌كه در هر يك از اين موارد احساس نگراني مي‌كنيد بهتر است از يك پزشك مشورت بگيريد.

2. خواب كافي

نوزادان در نخستين روزهاي پس از تولد معمولاً در حدود 16 تا 18 ساعت از شبانه‌روز را مي‌خوابند. بااين‌حال كيفيت خواب آن‌ها به‌صورت چرخه‌هاي كوتاه‌مدت خواب‌وبيداري است و در طول شب بايد براي تغذيه يا تعويض پوشك كودك بارها بيدار شويد. به‌مرور زمان و با عبور كودك از هفته‌هاي نخست تولد آن‌ها زمان بيشتري را بيدار خواهند بود و درعين‌حال طول مدت خوابشان نيز افزايش پيدا مي‌كند. به عبارتي مي‌توان گفت تعداد دفعات خواب‌وبيداري نوزاد كمتر شده و مدت هر بار خواب يا بيداري افزايش پيدا مي‌كند. اگر احساس مي‌كنيد علي‌رغم گذشت زمان كافي، خواب نوزاد شما هنوز الگوي نسبتاً منظمي پيدا نكرده مي‌توانيد دراين‌باره با يك متخصص اطفال صحبت كنيد.

3. نوزاد تازه متولد شده | ارتباط برقرار كردن با اطرافيان

يكي از نشانه‌هاي مهم در سلامت نوزاد تازه متولد شده اين است كه او بتواند با ديگران و محيط اطرافش ارتباط برقرار كند. نوزادان معمولاً با شنيدن صداهاي بلند واكنش نشان مي‌دهند و به‌طرف صدا برمي‌گردند. آن‌ها همچنين رنگ‌ها و طرح‌هاي پيچيده را به طرح‌هاي ساده و بي‌رنگ ترجيح مي‌دهند و براي مدتي به آن خيره مي‌شوند. روانشناسان انتظار دارند كه يك نوزاد سالم بتواند مادر يا مراقب اوليه خود را بشناسد و به‌مرور اين توانايي را پيدا كند كه چهره‌هاي آشنا را از غريبه تشخيص داده و همين‌طور نسبت به محيط اطراف خود واكنش نشان دهد. اگر احساس مي‌كنيد اين مسائل در فرزند شما با ابهام مواجه استف توصيه مي‌شود از يك روانشناس كودك كمك بگيريد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

4. يك الگوي رو به رشد

به‌طوركلي مي‌توان گفت نشانه اصلي سلامت در نوزاد تازه متولد شده اين است كه ميزان توانايي‌هاي وي به‌تدريج افزايش پيدا كرده و منظم‌تر شود. وجود يك الگوي مشخص از رشد مستمر در كودك معمولاً به‌خوبي توسط مادران درك مي‌شود و آن‌ها هرگونه نقص يا مشكلي را در اين زمينه به‌خوبي تشخيص مي‌دهند.

 

مشكلات و بيماري‌هاي نوزاد تازه متولد شده

بيماري‌هاي نوزادان تازه متولد شده به شرح زير مي‌باشد:

1. زردي پوست

زردي پوست يكي از شايع‌ترين بيماري‌هايي است كه براي نوزاد تازه متولدشده پيش خواهد آمد و با توجه به تأثيري كه در سلامت مغز به‌جا مي‌گذارد تشخيص به‌موقع و اقدام براي درمان آن اهميت بالايي دارد. اين بيماري همان‌طور كه از نام آن پيداست خود را به‌صورت زرد شدن رنگ پوست نوزاد نشان مي‌دهد و به اين معناست كه كبد كودك نمي‌تواند به‌خوبي بيلي‌روبين موجود در كيسه صفرا را خارج كند.

2. نفخ معده يا سفت شدن شكم

يكي ديگر از نكاتي كه در سلامت نوزاد تازه متولد شده بايد به آن توجه داشته باشيد وضعيت نفخ معده است. در حالت عادي هنگامي‌كه شكم نوزاد را لمس مي‌كنيد بايد حالت نرم داشته باشد اما اگر با دست زدن به شكم نوزاد احساس مي‌كنيد كه شك يا معده او سفت شده اين موضوع مي‌تواند به دليل نفخ معده يا يبوست باشد. درصورتي‌كه با انجام تغذيه و گذشت زمان اين وضعيت بهبود پيدا نكرد، بهتر است هرچه سريع‌تر از يك متخصص اطفال كمك بگيريد.

3. نوزاد تازه متولد شده | بند ناف

پس از تولد نوزاد بند ناف توسط پزشك قطع مي‌شود و در حدود 20 روز بعد نيز خودبه‌خود خواهد افتاد؛ اما بهتر است در طول اين مدت از دستكاري كردن بند ناف يا پوشاندن آن درون پوشك نوزاد خودداري كنيد. به‌طوركلي از هرگونه دست‌كاري اين منطقه جدا خودداري نماييد. درصورتي‌كه متوجه مشكلاتي همچون خونريزي بيش‌ازحد، بند نيامدن خون يا وجود عفونت در اين بخش از بدن نوزاد شديد بهتر است هرچه سريع‌تر اين موضوع را با پزشك درميان بگذاريد. مشكلات مربوط به بند ناف ازجمله مشكلاتي هستند كه براي نوزاد تازه متولد شده پيش خواهد آمد.

4. تب

تب يكي از اصلي‌ترين نشانه‌هاي وجود عفونت در بدن است. معمولاً تب‌هاي خفيف در نوزادان به اين خاطر ايجاد مي‌شود كه بدن آن‌ها در حال مقاومت در برابر بيماري‌ها و عفونت‌هاي موجود در محيط است. اما اگر درجه تب نوزاد بالاتر رفت و يا براي مدتي ادامه پيدا كرد بهتر است براي جلوگيري از بروز آسيب‌هاي جدي‌تر به يك مركز درماني مراجعه كنيد.

5. برفك دهان يا پوشك

همان‌طور كه از نام اين بيماري پيداست برفك دهان باعث به وجود آمدن دانه‌هاي ريز سفيدرنگ در دهان نوزاد خواهد شد. برفك يك بيماري عفوني است كه مي‌تواند علاوه بر دهان، مناطق ديگري از بدن كودك ازجمله نواحي اطراف پوشك را نيز درگير كند. براي درمان اين بيماري، نوزاد بايد زير نظر پزشك از آنتي‌بيوتيك استفاده كند.

 

نيازهاي روحي نوزاد تازه متولد شده

نوزادان تازه متولد شده علاوه بر نيازها جسمي و احتياج به مراقبت، نيازهاي روحي نيز دارد كه بايد به آن‎ها توجه شود. شما مي‌توانيد با كمك گرفتن از مشاورين كودك اطلاعات خود را نسبت به نيازهاي روحي كودكتان افزايش دهيد. اصلي‌ترين نياز روحي در نوزاد تازه متولد شده اين است كه همواره براي پاسخگويي به نيازهاي كودك حضور داشته باشيد. اين مسئله باعث ايجاد سبك دلبستگي ايمن در نوزاد شده و توانايي او را براي برقراري روابط عاطفي نزديك در آينده تحت تأثير قرار مي‌دهد.

 

سؤالات متداول

1.از كجا بفهميم نوزاد تازه متولد شده سالم است؟

اگر نوزاد يك الگوي رشد مستمر و رو به پيشرفت را نشان مي‌دهد اين مسئله نشان‌دهنده سلامت وي است. حدود 8 تا 12 بار تغذيه در طول روز و 10-8 بار نياز به تعويض پوشك از نشانه‌هاي سلامت نوزاد مي‌باشد. همچنين نوزاد سالم اطرافيان و چهره‌هاي آشنا را از غريبه مي‌شناسد و نسبت به محيط كنجكاو است.

2.نوزادان چه نيازهاي روحي دارند؟

اصلي‌ترين نياز روحي نوزاد اين است كه شما احساس امنيت و پاسخگو بودن به نيازهاي وي را در او ايجاد كنيد. براي اين كار مادر بايد همواره به نوزاد توجه داشته باشد و براي پاسخگويي به نيازهاي وي آماده باشد.

3.چرا بايد در تغذيه نوزاد از مكمل ويتامين D استفاده شود؟

اين ويتامين در شير مادر وجود ندارد و مصرف مستمر آن نقش مهمي در سلامت نوزاد خواهد داشت. البته بهتر است راجع به نحوه استفاده از هر مكملي براي كودك با يك متخصص مشورت نماييد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي توانيد از طريق شماره _ با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس بگيريد.

 

منبع « نوزاد تازه متولد شده

امتیاز:
بازدید: 31
برچسب:
:
[ 1399/7/13  ] [ ۱۴ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 1
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب